diumenge, 18 de desembre del 2011

ACTIVITATS LABORATORI

CARBONITZACIÓ DEL SUCRE



Tot seguit teniu una sèrie de fotografies, que volen simular la seqüència de l'activitat experimental de la carbonització del sucre.


Penseu en les propietats de la substància inicial, sucre i en les propietats de les substàncies finals carbó i aigua (vapor) que van apareixen al llarg de l'experiència i el paper que juga l'energia (calor) en el procés de descomposició


Recordeu que la pregunta que heu de respondre al requadre dels comentaris, és la seqüent:" Com és possible que aplicant energia en forma de calor, a una determinada quantitat de sucre poguem obtenir carbó?"
































38 comentaris:

  1. El sucre esta compost per glucosa. La glucosa es aigua + carbó. Al escalfar el sucre s' evapora el aigua que hi havia i nomes queda carbó. La unica substancia que queda al calentar es el carbó.

    ResponElimina
  2. Dons com el sucre te glucosa i la glucosa es aigua i carbo a l'escalfar el sucre s'evapora l'aigua i només queda el carbó.

    ResponElimina
  3. El sucre esta compost en una part d'aigua i una part de carbó. Al escalfar el carbó, l'aigua s'evapora, per tant només queda el carbó.

    ResponElimina
  4. El sucre està compost per aigua i carbó. Quan escalfem el sucre l'aigua que tenia s'evapora i, després d'aquest procés només queda el carbó.

    ResponElimina
  5. El sucre esta compost de particules.Particules i una part sòn carbò.
    Al escalfarlo el sucre despareix i és carbonitza.

    ResponElimina
  6. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  7. Jo el que crec es que s'ha fet el carbó per que quan hem escalfat el sucre les seves partícules han perdut l'aigua i el gust.
    Llavors quan el carbó ja estava fet el vam tastar i tenia un gust amarg.

    ResponElimina
  8. Jo crec que el sucre te glucosa i la glucosa esta formada per carbó i aigua i quan l'escalfem l'aigua desvapora i queda el carbó.

    ResponElimina
  9. El sucre te glucosa que esta formada per el carbo i aigua quan rep calor l'aigua s'evapora i queda nomes el carbó

    ResponElimina
  10. El sucre té dos substáncies que son el carbó i aigua. Al calentar-se el sucre es va vaporitzar l'aigua i l'unica substáncia que queda és el carbó. Per aixó el sucre era carbó perque l'aigua es va evaporitzar.

    ResponElimina
  11. el sucre cuan escalfes com te aigua i carbó es calenta i es fa bullir

    ResponElimina
  12. el sucre cuan escalfes com te aigua i carbó es calenta i es fa bullir

    ResponElimina
  13. Com el sucre es glucosa te aigua i sucre doncs al posaro has foc per a que es calenti s'ebapora l'aigua i el sucre es posa solid i llavors es fa el carbo amb la calor del foc.

    ResponElimina
  14. Dons com el sucre està compost amb H2O i glucosa, l'oxigen s'evapora i així queda el carbó.

    ResponElimina
  15. Porque com el sucre esta format per glucosa y H2O, l'oxigen s'evapora y es converteix en carbó.

    ResponElimina
  16. El sucre esta conpost per particules i per aigua i carbo.Quan escalfem el sucre l'aigua que tenia s'evapora i després de que s'evapori,nomes queda el carbo.

    ResponElimina
  17. Una de les substàncies del sucre és la glucosa, que està formada per aigua i carbó. El que succeeix és que l'aigua s'evapora al escalfar-la i només queda el carbó.

    ResponElimina
  18. Com el sucre es glucosa te aiguaEl que succeeix és que l'aigua s'evapora al escalfar-la i només queda el carbó.

    ResponElimina
  19. Com les substàncies del sucre són glucosa. La glucosa esta formada per aigua i carbó. L'aigua s'evapora s'escalfa i queda només el carbó. Així es com es fa el carbó.

    ResponElimina
  20. Crec que el carbó queda perquè al començament teniem sucre i com el sucre té glucosa ( formada per carbó) i H2O al escalfar l'aigua s'ha evaporat i ha quedat l'altre substància que era el carbó.

    ResponElimina
  21. el sucre esta compost per aigua i carbó si escalfem el sucre i el aigua es vapora i al final d`aquest proces es queda el carbó.

    ResponElimina
  22. Perque quan s'escalfa el sucre perd aigua s'evapora i queda el carbó.

    ResponElimina
  23. El sucre s'escalfa molt i perd l'oxigen, llavors el sucre es crema i es quan es forma el carbó

    ResponElimina
  24. Quan el sucre s'escalfa es vapora , llavors es queda nomes el carbó.

    ResponElimina
  25. El sucre té petites particulas d'aigua que gracies aixo quan evaporen sucre queda carbó.

    ResponElimina
  26. Podem obtenir carbó del sucre perquè al escalfar-ho l'aigua s'evapora i es queda el carbó. Ja que el sucre es un compost d'aigua i carbó.
    Aquest procés el veiem per diferents fases, poc a poc el sucre canvia de color, de blanc a groc o marró fosc i per últim negre.

    ResponElimina
  27. Que el sucre conte glucosa i la glucosa conte H2O i cuan el posem al foc agafa la seva energia i queda vapor d'aigua fins que es crema del tot i queda carbo.

    ResponElimina
  28. Que el sucre te aigua i carbó quant escalfem l'aigua que te la sucre s'evapora i nomes queda una substancia es a dir el carbó.

    ResponElimina
  29. Quan ens referim a sucre, normalment ens referim a hidrats de carboni. Aquests carbohidrats són uns components que estan formats per carboni, hidrogen i oxigen.
    Si pensem una mica, hidrogen i oxigen són els components de l'aigua. Llavors es podria dir que aquests hidrats de carboni, són senzillament carboni i molècules d'aigua units.
    Què passa? Doncs que al escalfar aquests carbohidrats (sucre), l'hidrogen i l'oxigen s'evaporen i ens queda el carboni, és a dir, el carbó.

    ResponElimina
  30. El sucre està format per hidrogen, oxígen i carbò.
    Al escalfar el sucre, l'hidrogen i l'oxígen es transforma en vapor d'aigua és a dir, s'escalfa i cambía d'un material sòlid a un de gas, llavors només queda una partícula que és el carbò.

    ResponElimina
  31. El sucre al estar composat per oxígen,hidrogen i carbó quan s'escalfa perd l'oxigen,es crema i llavors és quan es forma el carbó.

    ResponElimina
  32. Josep lluis perdó el retarde però es que no trobaba el blog.

    El sucre esta compost per C11H22o11 aixo vol dir que al escarfarlo separem aquestes molecules, el oxigen i el hidrogen es van per l'aire i el carbo permaneix en una sustancia negra

    ResponElimina
  33. Quan escalfem el sucre de les partícules surt el oxigen, les partícules no tenen oxigen es transformen en diòxid de carbó i el sucre totalment en carbó.

    ResponElimina
  34. Dons jo crec que el sucre esta compost per l´ aigua i el carbó i si escalfem el sucre
    es vaporitza i al final del procés torna carbó.

    ResponElimina
  35. aaron larriba el sucre te glucosa i la glucosa es aigua i carbo a l'escalfar el sucre s'evapora l'aigua i nomes apareix el carbó

    ResponElimina
  36. El sucre esta compost de hidrogen, oxigen i carbó. Al escalfar-lo l'oxigen i l'hidrogen s'evaporen en forma de vapor fent així que dins del sucre només quedi el carbó.

    ResponElimina
  37. El sucre esta compost per tres elments: hidrogen,oxigen i carbó, quan l'escalfem l'oxigen i l'hidrogen s'evaporen, despres no mes queda el carbó.

    ResponElimina